Hlavní obsah

Rock for Church(ill) má Horace Andyho, Tito & Tarantula i Panteon Rococó

Novinky, Stanislav Dvořák

Festival Rock for Church(ill), který se koná ve Vroutku 24. až 25. srpna, pozval jamajského zpěváka Horace Andyho, jenž proslul mimo jiné spoluprací s Massive Attack. Přijedou také Shapeshifter, The Freestylers, Tito & Tarantula či Panteon Rococó.

Článek

Rock for Church(ill) pokračuje ve své politice zvaní kvalitních zahraničních skupin z oblastí jako je reggae, ska, dub, drum´n´bass a world music všeho druhu. Nevyhýbá se ovšem ani nemainstreamovým kytarovým skupinám.

Horace Andy (vl. jménem Horace Hinds) je reggae zpěvák z jamajského Kingstonu, který začínal v šedesátých letech minulého století. Zaznamenal úspěchy s písněmi jako Government Land, Angel, Five Man Army, Ain't No Sunshine nebo Skylarking.

V 90. letech prožil comeback s bristolskými trip-hopery Massive Attack. Spolupracoval na pěti jejich albech, nejznámější jsou tracky Angel, Splitting the Atom nebo Girl I Love You. Mezitím stále pokračuje v sólo kariéře.

Různé druhy rocku představí Tři sestry, Vltava, Wohnout, Vypsaná Fixa, indie rockový  A-Banquet s novým albem nebo tvrdší crossover kapela Loco Loco.

Především však přijedou Tito & Tarantula, skupina, jež vznikla v roce 1992 v L.A. Mexičan Tito Larriva tehdy narazil na kytaristu Petera Atanasoffa a začali jamovat v menších klubech. Kolem roku 1995 se ustálilo personální obsazení a skupina nahrála songy Back to the House That Love Built, Strange Face of Love a White Train, které "zvěčnil" film Roberta Rodrigueze Desperado s Larrivou ve vedlejší roli. V dalším Rodriguezově úchylně humorném filmu Od soumraku do úsvitu už byla skupina nejen slyšet, ale i vidět (zahráli si muzikanty v podniku Titty Twister).

Teprve potom vyšel oficiální albový debut skupiny Tarantism. Tito & Tarantula pak prošli personálními změnami a vydali desky Hungry Sally & Other Killer Lullabies, Little Bitch, Andalucia a Back into the Darkness. Jejich hudba je kombinací mexické melancholie a klasického rocku.

Tanečnější muziku přivezou britští The Freestylers nebo Shapeshifter z Nového Zélandu.

Do konce června jsou lístky za 500 korun plus poplatky. Prodávají se na terminálech Sazka, v předprodejové síti TicketPortal nebo na festivalových stránkách www.rfch.cz. Poštovní objednávka má také stejně jako nákup na pokladně Lucerna Music Baru dvě velké výhody – ušetříte 10 % na poplatcích a můžete využít skupinové slevy 10+1 lístek zdarma, 20+3 nebo 30+5 lístků zadarmo.

Reklama

Výběr článků

Načítám