Hlavní obsah

Nová DVD: Příběh Alvina Straighta, Wimbledon, Nelítostný souboj a Muži, kteří nenávidí ženy

Právo, Věra Míšková

Příběh Alvina Straighta, nejméně „lynchovský“ ze všech filmů Davida Lynche zachycuje cestu stárnoucího muže napříč Amerikou a životem. V romantické komedii Wimbledon budou nejen hrát tenis Kirsten Dunstová a Paul Bettany, zatímco Al Pacino a Robert de Niro se utkají v Nelítostném souboji. A přicházejí i Muži, kteří nenávidí ženy - v americkém provedení s Danielem Craigem v roli Mikaela Blomkvista.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Nová DVD 20. týden

Článek

Příběh Alvina Straighta

Nová DVD

Alvin Straight býval seriózní muž, který se spoléhal sám na sebe. Nyní je však již ve věku, kdy mu v řízení brání špatný zrak a chůzi umožňují dvě hole. A tak Alvin žije klidný život se svou dcerou Rose. Jednoho dne však obdrží zprávu, že Alvinova bratra Lyla postihla mozková mrtvice.

Navzdory dlouhému odloučení a odcizení se Alvin rozhodne bratra navštívit, aby napravil, co se mezi nimi kdysi pokazilo. S trochou peněz, avšak se spoustou trpělivosti i houževnatosti, se vydává do 260 mil vzdáleného Wisconsinu. Snímek se točil na trase, kterou v roce 1994 projel i skutečný Alvin Straight.

Příběh Alvina Straighta, USA, Francie, Velká Británie, 1999, životopisné drama, 112 min., režie: David Lynch, hrají: Richard Farnsworth, Sissy Spaceková, Joseph A. Carpenter, Everett McGill, Harry Dean Stanton, Kevin P. Farley a další.

Wimbledon

Nová DVD

Nepříliš slavná tenisová kariéra Petera Colta se chýlí ke konci. Těsně před odchodem do sportovního důchodu však získává divokou kartu a s ní jedinečnou a zřejmě poslední šanci zahrát si ve Wimbledonu. Lizzie Bradburyová je naopak na vrcholu světového žebříčku, plně soustředěná na jediný cíl – vyhrát. S jejich osudy zamíchá náhoda a přeskočí pověstná jiskra. Peter díky tomu nalézá dávno ztracenou formu, a Lizzie zjišťuje, že život je víc než jen vyhraný turnaj.

Wimbledon, USA, Velká Británie, 2004, romantická komedie, 98 min., režie: Richard Loncraine, hrají: Kirsten Dunstová, Paul Bettany, Robert Lindsay, Austin Nichols, James McAvoy, Sam Neill, Jon Favreau, John McEnroe, Eve Pearce a další.

Nelítostný souboj

Nová DVD

Když spolu bojují Al Pacino a Robert De Niro, jde opravdu o Nelítostný souboj. Příběh napsaný a režírovaný Michaelem Mannem, nabízí třpytivé kulisy a bankovní loupeže, které Mike Clark z USA Today nazval těmi „nejlepšími akčními scénami naší doby“.

Nelítostný souboj, USA, 1995, drama, 164 min., režie: Michael Mann Hrají: Al Pacino, Robert De Niro, Val Kilmer, Jon Voight, Tom Sizemore, Diane Venora, Amy Brenneman, Ashley Judd, Mykelti Williamson, Wes Studi, Natalie Portmanová a další.

Muži, kteří nenávidí ženy

Nová DVD

Zdiskreditovaný novinář Mikael Blomkvist přijímá nabídku švédského průmyslníka Henrika Vangera, aby v tajnosti vyšetřoval čtyřicet let starou vraždu jeho neteře. V téže době tetovaná hackerka Lisbeth Salanderová, jež má za úkol Blomkvista prověřit, odhaluje konspiraci, která vedla k pošpinění novinářovy cti. Osud tuto nezvyklou dvojici svádí dohromady při pokusu odkrýt utajovanou historii vraždy a sexuálního násilí, jež se jako vřed ukrývá hluboko za úhlednou fasádou průmyslníkovy rodiny. Tajemné zlo, které vyčkává, aby je oba pohltilo, je zatím stále blíž a blíž.

Muži, kteří nenávidí ženy, USA 2012, fantasy/akční, 152 min., režie: David Fincher, hrají: Daniel Craig, Rooney Mara, Christopher Plummer, Stellan Skarsgård, Steven Berkoff a další.

Reklama

Výběr článků

Načítám