Hlavní obsah

Zvrhlý otec zneužíval pětiletou dcerku

Právo, Petr Kozelka
Brno

Otcovská láska v podání devětačtyřicetiletého muže z Břeclavska přerostla v děsivé zneužívání teprve pětileté dcery. Zavíral se s ní v ložnici, kde si na ní vybíjel své pudy. Odvolací brněnský Krajský soud ho za to poslal na tři roky do vězení.

Foto: Ronald Wittek, ČTK

Ilustrační foto

Článek

Otec začal se svým zneužíváním postupně. Když byl se svou dcerkou v koupelně, pečlivě ji myl zejména na intimních místech. Pak se od ní nechával umývat sám. „Posléze si s ní nahý lehal do postele, kde ji svlékal, hladil a dával ji své přirození do úst,“ uvedla obžaloba. Dívenka snášela toto příkoří od otce půl roky, než se konečně o loňských prázdninách svěřila své babičce, která ji okamžitě vzala k dětskému psychologovi. Následovala rychlá policejní akce.

„Při výslechu dceři klienta kladli policisté sugestivní otázky, byla do výpovědi tlačena. Navíc její babička je proti němu zaujatá a nemusela vypovídat pravdu,“ tvrdil u soudu mužův obhájce.

Odsouzený tvrdí, že vše je spiknutí jeho manželky, s níž nemá dobré vztahy. „Do ložnice, kde se mělo všechno dít, se jde přes dětský pokoj mého syna a dveře nejdou zavřít. Přece bych to nedělal, když by do místnosti mohl každou chvíli nakouknout,“ hájil se otec.

Soudci ale muži, který je podle znalců psychosexuálně nezralý, a na jehož chování mohlo mít vliv i narušené partnerské soužití, neuvěřili. „Stále jen opakuje svoji obhajobu a domáhá se toho, abychom, nevěřili poškozené, kterou ale znalci označili za věrohodnou. Soud navíc pochybuje, že ta by si to ve svém věku mohla všechno vymyslet,“ dodal soudce Zdeněk Lukovský.  

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám