Hlavní obsah

Zvrhlík straší Vsetín, obtěžuje a osahává ženy

Právo, jr
Vsetín

Se strachem vycházejí v posledních dnech ve večerních hodinách do ulic ženy ve Vsetíně. V minulých dnech tam neznámý muž napadl, obtěžoval a osahával tři dámy. Policie nabádá k opatrnosti a ženy vyzvala, aby pokud možno vycházky bez doprovodu večerním městem omezily.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

K poslednímu zaznamenanému napadení došlo v úterý večer. „Dvaapadesátiletá žena ze Vsetína šla kolem půl osmé večer po ulici Jiráskova, když za sebou uslyšela tiché kroky, a následně ji nějaký muž chytil zezadu jednou rukou kolem pasu a druhou ji osahával na intimních místech. Žena vykřikla, chyitla ho za ruku a otočila se k němu. Vtom muž utekl,“ uvedla mluvčí vsetínské policie Lenka Javorková.

Terčem obtěžování se v předchozích dnech staly ve Vsetíně již v minulém týdnu dvě mladší ženy. „Čtyřiadvacetiletá žena nám uvedla, že když procházela předminulý čtvrtek kolem půl sedmé večer sídlištěm Sychrov, tak k ní znenadání přistoupil muž, který ji zezadu chytil jednou rukou přes hrudník a druhou se jí snažil strčit pod kabát a osahávat ji na intimních místech. Polekaná žena vykřikla a snažila se z jeho sevření vysmeknout, což se jí po chvíli podařilo. Muž z místa utekl,“ řekla mluvčí.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Patnáctiletou slečnu výtržník obtěžoval rovněž ve čtvrtek, ale o něco později, přesně  v osm hodin večer ve vsetínské části Luh, konkrétně na autobusové zastávce v Luhu II. Neznámý muž dívku chytil za bundu pod krkem, kterou jí mírně rozepnul. Dívka zareagovala tak, že muže praštila po ruce a pak ho silně kopla do nohy a z místa utekla. Překvapený zvrhlík za ní neutíkal, ale zařval na ni, že si ji najde.

„V případě, že by se ženy ve Vsetíně cítily někým pronásledovány nebo ohroženy, ať neprodleně kontaktují linku 158 nebo 156,“ zdůraznila Javorková.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám