Hlavní obsah

Zvrat v případu: Ve večerce vraždil podle policie muž, kterého měla původně za oběť

– Liberec • Aktualizováno
Právo, Novinky, mip, ok

Liberecká policie obvinila z vraždy ženy ve večerce v liberecké části Vratislavice 39letého muže, který se původně stavěl do role oběti. Po činu jej minulý pátek záchranná služba odvezla s těžkým zraněním do nemocnice. Muž navíc útok sám nahlásil na tísňovou linku, uvedli ve středu kriminalisté na tiskové konferenci.

BEZ KOMENTÁŘE: Místo vraždy prodavačky v LiberciVideo: Michael Polák, Právo

 
Článek

Na policisty čekal muž před večerkou a vydával se před nimi za zachránce, který se snažil napadené ženě pomoci a sám přitom utrpěl zranění. Tvrdil také, že útok mají na svědomí dva jiní muži. Na základě popisu, který uvedl, pak policie po údajných pachatelích pátrala.

„Už v pátek se ale začaly v jeho výpovědi objevovat první nesrovnalosti a další vyplynuly z dalšího výslechu poté, co byl v nemocnici operován,“ popsal Ondřej Musil, náměstek libereckého policejního ředitele pro kriminální službu a vyšetřování.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

V prodejně potravin v Liberci neznámý pachatel pobodal dvě osoby, žena na následky zranění zemřela.

„Od výslechu po jeho operaci jsme stále více uvažovali o tom, že jeho popis děje není úplně v pořádku, a zaměřili jsme se na něj,“ doplnil Vladimír Lukášek, vedoucí odboru obecné kriminality v Liberci.

Vazba v nemocnici

Podle něj se muž k činu částečně doznal. „Hrozí mu 15 až 20 let, a protože napadení bylo provedeno zvláště trýznivým způsobem, oběť hodně trpěla a motivem byl majetkový prospěch, tak je obviněný ohrožen i výjimečným trestem,“ dodal Musil.

Policisté přiznali, že muže, pocházejícího z Liberecka, na samém počátku nepodezírali právě proto, že sám měl středně těžké zranění. Zda si ho tedy způsobil sám, nechtějí ale v tuto chvíli komentovat.

Oddělení liberecké nemocnice, kde byl muž hospitalizován, policisté od víkendu střežili. „Bylo potřeba zachovat chod celého oddělení, nemocnice nám vyšla obrovsky vstříc,“ upřesnil Lukášek.

V liberecké nemocnici v úterý proběhlo vazební zasedání, kde se rozhodlo o uvalení vazby na muže. Eskorta pak v noci na středu převezla muže do specializované vazební věznice, kde bude nadále hospitalizován.

Dlouhá resuscitace 

Incident se odehrál v pátek dopoledne v Liberci-Vratislavicích v Dopravní ulici. Podle původních informací z místa tam podezřelý muž napadl nožem vietnamskou prodavačku a jejího manžela. Žena i přes 40 minut trvající resuscitaci zemřela, muže převezli záchranáři do nemocnice. Nyní se však ukázalo, že zraněným byl samotný pachatel, nikoli manžel prodavačky.

Foto: Michael Polák, Právo

V prodejně zemřela žena.

Policie původně z činu podezírala dva neznámé pachatele a následně začala prohledávat město i celý kraj. Kontrolovali auta, ubytovny, ale i prostředky městské hromadné dopravy. Místní obyvatelka v pátek Právu řekla, že večerku provozovali manželé. V sobotu kriminalisté uvedli, že zadrželi jednoho podezřelého.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám