Hlavní obsah

Ztracená osmiletá dívka se našla

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Ztracenou osmiletou německou dívku se v úterý po poledni podařilo najít u České Kubice. Právu to nezávisle na sobě sdělily dva důvěryhodné zdroje. Informaci následně potvrdila policejní mluvčí Pavla Burešová.

Policejní pátrání po osmileté dívceVideo: Policie ČR

 
Článek

Podle prvotních informací je děvče v pořádku. Nyní bude předána do péče zdravotníků. Venku strávila dvě noci.

„Hledaná holčička je aktuálně v péči záchranářů. Je při vědomí, prochladlá a unavená bez zranění a mimo ohrožení života,” uvedla mluvčí záchranářů Mária Svobodová.

Dívka se v neděli navečer ztratila v okolí nejvyššího vrchu Českého lesa, Čerchova na Domažlicku, asi dva kilometry od hranic s Německem. Byla na rodinném výletě v okolí Čerchova a Malinové hory. Spolu s rodiči a dvěma sourozenci hráli v lese stopovací hru. Dívka na smluvené místo však nedorazila.

Děvčátko hledaly záchranné týmy policistů z pořádkové, dopravní policie, ze zásahové i pořádkové jednotky, studenti policejní školy, profesionální i dobrovolní hasiči. Na pomoc přijeli v pondělí i s technikou pracovníci ze šumavského národního parku a lesníci Městských lesů Domažlice, kteří mají zkušenosti s pohybem v zalesněné krajině.

Do hledání se zapojily české i německé vrtulníky, na místě byli čeští i němečtí kynologové se služebními psy. V úterý se přidala skupina alpských specialistů z Horního Bavorska.

Němečtí záchranáři na hraničním přechodu Folmava čekají na převzetí nalezené dívkyVideo: Patrik Biskup, Právo

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám