Hlavní obsah

Zraněný řidič dodávky zůstal po nehodě složitě zaklíněný pod návěsem kamionu

Novinky, kub

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Velká Bystřice

Mimořádně komplikovanou situaci se zraněným řidičem dodávky řešili záchranáři s hasiči na Olomoucku. Šofér narazil na dálnici D35 zezadu do kamionu, pod jehož návěsem zůstal i s vozem zaklíněný. Hasiči muže vyprostili pomocí hydraulických nástrojů a předali ho zdravotníkům.

Foto: HZS Olomouckého kraje

Řidič dodávky byl po nehodě složitě zaklíněný

Článek

Nehoda se stala v úterý krátce po 7:00 na zhruba 280. kilometru dálnice D35 ve směru od Lipníka nad Bečvou do Olomouce. Hasiči o srážce informovali na Twitteru.

Zásah byl pro hasiče značně komplikovaný, řidič dodávky zůstal v přední části zdemolovaného vozidla zraněný a složitě zaklíněný.

„Museli jsme využít dvě sady hydraulických nástrojů, abychom řidiče z vraku vysvobodili. Nasadili jsme rovněž řetězové úvazky, abychom odtlačili palubní desku, pod kterou byl polovinou těla uvězněn,” popsala zásah mluvčí hasičů Lucie Balážová.

Foto: HZS Olomouckého kraje

Vážná nehoda na dálnici D35

Pomocí navijáku pak hasiči vytáhli vrak dodávky zapasovaný pod návěsem kamionu, který byl po nehodě rovněž poškozený.

Foto: HZS Olomouckého kraje

Řidič vrazil s dodávkou zezadu do kamionu

Rozsah a povahu zranění u řidiče záchranka neupřesnila. Okolnosti nehody vyšetřuje policie.

Reklama

Související články

Na dálnici u Olomouce zemřel chodec

Policie vyšetřuje okolnosti tragického střetu člověka s osobním autem na dálnici u Olomouce. Vozidlo srazilo v noci muže, na jehož pohyb upozornili svědci na...

Výběr článků

Načítám