Hlavní obsah

Zraněný muž uvízl v potoce v Beskydech, záchranu vrtulníkem komplikovaly stromy

Novinky, kub

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Morávka

Zdravotnická záchranka s Horskou službou zasahovaly o víkendu v Beskydech, kde se vážně zranil muž. Záchranáři ho museli s pomocí vrtulníku dostat ze složitého terénu, zraněný sklouzl do koryta potoka.

Foto: ZZS Moravskoslezského kraje

Záchrana zraněného muže v Beskydech

Článek

Záchranná akce se odehrála v neděli, kdy se na tísňovou linku ozval kolem poledne z terénu u obce Morávka sám zraněný muž.

„Operátoři požádali o spolupráci horskou službu a následně na místo vzlétl i vrtulník. Šestapadesátiletý muž uklouzl, upadl a vážně si poranil dolní končetinu. S bolestivým zraněním se přitom nacházel v korytě potoka a obtížně přístupném místě,“ popsal v pondělí mluvčí záchranky Lukáš Humpl.

Němka nedbala doporučení na Šumavě, pomohla jí Češka s aplikací

Krimi

Na pomoc vyrazili také letečtí záchranáři. Pilot posadil vrtulník zhruba 200 metrů od zraněného muže, ke korytu museli záchranáři pěšky. „Ukázalo se, že vyzvednutí zraněného vrtulníkem nebude pro zalesnění místa možné,“ upřesnil mluvčí.

Zdravotníci muži poskytli základní ošetření a s kolegy z Horské služby ho vynesli z koryta potoka a terénní autem dovezli k vrtulníku, kterým ho přepravili do nemocnice.

Reklama

Výběr článků

Načítám