Hlavní obsah

Zraněný montér odmítl ošetření, chvíli poté se zabil v autě

Právo, Petr Blahuš
Praha

Kuriózní, leč tragickou a poněkud záhadnou dopravní nehodu šetří od úterního odpoledne pražská policie. Asi pětatřicetiletý montér plynových kotlů utrpěl při montáží zařízení v jedné domácnosti úraz. Odmítl však nechat se ošetřit a z místa odjel. O pár metrů dál však naboural do jiného vozu a na následky zranění na místě zemřel. Řidič druhého vozu byl s vážnými zraněními převezen do nemocnice.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Článek

Podle mluvčí pražské záchranné služby Jiřiny Ernestové měl muž, jehož totožnost dosud neznají záchranáři ani policisté, montovat elektrické a plynové zařízení v jedné z domácností v Lysické ulici v Praze 4.

„Majitelka bytu nám volala ve 14:28 hodin, že montér, který u ní pracuje, dostal úraz elektrickým proudem nebo se přiotrávil plynem. Každopádně mu něco bylo, odmítl však vyčkat na příjezd rychlé sanitky,“ řekl Právu Ernestová.

Muž se podle ní nechtěl nechat ošetřit doslova za žádnou cenu. „Odjížděl tak rychle a riskantně, že málem přejel našeho lékaře, který na místo dorazil během několika minut po zavolání,“ zdůraznila Ernestová.

"Ujíždějící muž se asi o 15 minut později, asi pod vlivem poranění nebo úrazu, kvůli kterému jsme byli voláni, v Modřanské ulici srazil s dalším osobním vozem. Při srážce utrpěl vícečetná vážná poranění, kterým na místě podlehl,“ sdělila Ernestová. Dalším zraněným při nehodě byl 47letý řidič druhého vozu, který byl s poraněním ramene a kyčle převezen do Všeobecné fakultní nemocnice na Karlově náměstí,“ dodala Ernestová.

Mluvčí pražské policie Tomáš Hulan odmítl Právu sdělit k nehodě jakékoliv informace s tím, že experti dopravní policie jsou prý ještě stále na místě. Uvedl jen, že okolnosti nehody i důvody, proč montér chvíli před tím odmítl lékařskou pomoc, jsou nyní „předmětem šetření“.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám