Hlavní obsah

Zraněnou Němku hledali v noci záchranáři v Krkonoších

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zraněnou německou turistku zachraňovala v pátek večer krkonošská horská služba. Žena se vydala se svým partnerem na výšlap, při němž zabloudili a ona si poranila koleno. Po náročném pátrání za tmy se podařilo dvojici najít na cestě k obzvlášť nebezpečnému terénu nad Modrým dolem.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Hlášení o ztracené zraněné Němce zachytila HS na Luční boudě.

Článek

Hlášení o zraněné německé turistce zachytila horská služba na Luční boudě v pátek kolem čtvrté hodiny odpolední. Když ale záchranáři dorazili na místo, zraněnou ženu nikde nenašli. Na cestě mezi Luční boudou a Výrovkou, kde měla ležet, místo ní ale objevili skupinu jejích přátel, kteří mezi chatami zabloudili.

"Ti nám řekli, že zraněná žena s druhem bloudí dál a údajně míří do velmi obtížného terénu nad Modrým dolem,“ popsal situaci Pavel Jirsa, zástupce náčelníka HS Krkonoše, který z Luční boudy akci vedl.

Záchranáři objevili zbloudilce včas

Jeden ze záchranářů odvedl ztracenou skupinu na Luční boudu, druhý přivolal posily a nakonec se mu podařilo spojit se telefonicky s mužem ze ztracené dvojice. Tucet pátračů nakonec zanedlouho objevil zbloudilce pod Modrým sedlem.

„Naštěstí jsme je našli včas, takže se nedostali do míst, kde hrozilo vážné ohrožení zdraví nebo dokonce životů," uvedl Jirsa.

Zranění kolene ženy nebylo vážné, oba utrpěli jen drobné omrzliny. Nakonec je záchranáři převezli za přáteli na Luční boudu.

Záchranáři varují, že především na hřebenech Krkonoš by turisté v žádném případě neměli opouštět cesty s tyčovým značením. "Pokud se vydají do terénu, ohrozí sami sebe i ty, kteří je přijdou zachránit,“ varoval Jirsa.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám