Hlavní obsah

Zraněného vojáka po výbuchu granátu propustili z nemocnice

– Vyškov

Voják lehce zraněný při pondělním výcviku v hodu granátem ve vojenském újezdu Březina u Vyškova byl propuštěn do domácí péče. Vážně zraněný voják je po operaci ve stabilizovaném stavu. Třetí voják se středně těžkým zraněním podstoupí v nemocnici další vyšetření. Uvedl to Tomáš Maruščák z tiskového oddělení generálního štábu.

Foto: Oldřich Danda, Právo

Ilustrační foto

Článek

Neštěstí se stalo v pondělí po poledni. Vážně zraněného přepravil vrtulník ve stabilizovaném stavu do Fakultní nemocnice Brno v Bohunicích. Dva další s lehčími až středně těžkými zraněními byli převezeni do Vojenské nemocnice Brno. Událost vyšetřuje Vojenská policie.

Výbuchem munice se armáda zabývala i v září 2017, při incidentu tehdy zemřel ve vojenském areálu ve vyškovských Dědicích jeden člověk. Druhý utrpěl zranění oka. Podle vyšetřování za tehdejší explozi v budově Jugo mohla neodborná manipulace s municí.

Vyšetřování exploze ve Vyškově: Není jasné, jak se na místo výbušnina dostala

Krimi

Neštěstí se odehrálo ve veřejnosti nepřístupných sklepních prostorách, které využívala Vojenská policie. Trestní stíhání vyšetřovatelé odložili, protože hlavní podezřelý při explozi zemřel. Podle tisku vybuchl granát.

Vojenský prostor Březina leží nedaleko vyškovské vojenské akademie, která jej proto používá k výcviku.

Reklama

Související články

Výbuch granátu na Vyškovsku zranil tři vojáky

Tři vojáci se v pondělí zranili při výcviku v hodu granátem ve Vojenském výcvikovém prostoru Březina na Vyškovsku. Jeden z vojáků utrpěl těžká zranění, uvedl...

Výběr článků

Načítám