Hlavní obsah

Zoufalý muž loupil s kuličkovou pistolkou

Právo, pko

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BRNO

Hned dvě podobná loupežná přepadení zaměstnávala v noci ze středy na čtvrtek brněnské policisty. Po rychlém zásahu se podařilo pachatele obou činů vyzbrojeného nožem a kuličkovou pistolkou dopadnout. Zoufalý lupič překvapil policisty svým neuvěřitelným příběhem.

Foto: Alex Švamberk, Novinky

Místo skutečné zbraně použil lupič kuličkovou pistolku. Ilustrační foto.

Článek

Devatenáctiletý mladík závislý na pervitinu se totiž vydal ve středu večer pro svojí obvyklou dávku, kterou měl dostat od dealera na smluveném místě. Peníze ale předal svému prodejci už dopředu a tak na drogu čekal marně, dealer si peníze nechal a nepřišel. 

To mladíka natolik rozlítilo, že se vydal domů pro dětskou pistolku na kuličky a nůž, takto vyzbrojen byl rozhodnut opatřit si peníze na opiáty stůj co stůj. Za cíl si vybral jeden z nonstop obchodů, pekárnu v Brně - Králově Poli. 

„Na hlavu nasadil kuklu a vytáhl pistoli, přesně tak, jak byl zvyklý z klukovských bojových her. Po prodavačkách vyžadoval pět tisíc korun z tržby,“ popsal první pokus o získání peněz policejní mluvčí Bohumil Malášek. Ženy za pultem ale překvapeného lupiče odbyly s tím, že mají jen dvě stovky. Po tomto zjištění se dal mladík na útěk.

Za svůj druhý cíl si vybral benzínovou pumpu na sídlišti v Brně - Lesné. „Opět požadoval vydání tržby, ale rázná pokladní maskovaného lupiče nevybíravě vypoklonkovala s tím, že okamžitě volá na policii,“ řekl mluvčí. Zdrcený a neúspěšný lupič se dal opět na útěk. 

To už ale po něm pátraly hlídky po celém Brně. V Křižíkově ulici na mladíka policisté narazili. „Nereagoval na pokyny policistů. Umoudřil se až ve chvíli, kdy policistka použila hrozbu střelnou zbraní,“ dodal mluvčí s tím, že mladému lapkovi, který skončil v policejní cele, hrozí až deset let vězení.  

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám