Hlavní obsah

Znásilňoval dceru a myslel si, že je to v pořádku. Soud ho poslal za mříže

Právo, Jiří Bednář

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hradec Králové

Pětatřicetiletý Leoš H. z Trutnovska zůstane pět a půl roku ve vězení za to, že opakovaně znásilňoval svou nezletilou dceru po dobu téměř dvou let. V úterý o tom rozhodl trestní senát Krajského soudu v Hradci Králové.

Foto: Jiří Bednář, Právo

Eskorta vede Leoše H. k hlavnímu líčení.

Článek

Jak konstatoval předseda soudního senátu Miroslav Mjartan, trestné činnosti se muž dopouštěl minimálně od května roku 2009 do letošního dubna a těch případů bylo několik desítek. O každém druhém víkendu, s výjimkou dní, kdy dívka menstruovala, ji vysvlékl z pyžama a přes její odpor ji osahával na nahém těle. Byl přitom pod vlivem alkoholu.

„Většinou jí také roztáhl nohy, olizoval ji a zasouval do ní. Několikrát chtěl, aby vzala do rukou jeho pohlavní úd, což odmítala,“ stojí v rozsudku. Děvče bylo v té době ve věku mezi jedenáctým a třináctým rokem.

"Smáli jsme se spolu"

Muž nijak nezapíral, neviděl však ve svém činu nic vážného. „Do poslední chvíle jsme se spolu smáli,“ uvedl u soudu a tvrdil, že motivem jeho jednání byla snaha poučit dceru o sexuální problematice.

Mjartan v odůvodnění uvedl, že obžalovaného zachránilo před přísnějším potrestáním jeho přiznání a spolupráce při vyšetřování, což pomohlo k rychlému objasnění případu. „Ale dlouhodobost a četnost útoků obžalovaného proti dívce, kterou měl vychovávat, je vážná věc. Může na poškozené zanechat trvalé následky,“ prohlásil soudce.

Rozsudek je v právní moci, protože jak obžalovaný, tak i státní zástupce Milan Šimek se vzdali práva na odvolání.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám