Hlavní obsah

Zlodějka brala v nemocniční lékárně v Liberci roušky, nutriční výživu i svačinu

Právo, mip
Liberec

Ostraha Krajské nemocnice v Liberci zadržela 26letou ženu, která se vloupala do lékárny v areálu nemocnice. Dovnitř se nezvaná návštěvnice dostala poté, co vytlačila vstupní posuvné dveře.

Foto: Milan Malíček, Právo

Ilustrační foto

Článek

K vloupání došlo v pátek minulého týdne, policie o něm informovala v pondělí. Po vniknutí do lékárny ve večerních hodinách si žena do připravených boxů a krabic začala chystat lup.

Vybrala si léky určené pro volný prodej i na předpis. „Avšak nejednalo se o léky s obsahem pseudofedrinu, které slouží k výrobě drog,“ upřesnila mluvčí policie Vladimíra Šrýtrová.

„Dále si chtěla odnést nějaké roušky, nutriční výživu nebo hygienické potřeby. Šlo o věci za bezmála 48 tisíc korun,“ doplnila mluvčí.

Kouřili, pili a bavili se. Policie zarazila piknik v zámecké zahradě

Krimi

Než však žena stihla lup odnést, dohnal ji hlad a v lékárně se chtěla ještě najíst. Brala, co našla. Podle policie snědla nutriční výživu a zřejmě i svačinu lékárníka. Krátce na to ji zadržela ostraha objektu, záhy pak dorazila i přivolaná policejní hlídka.

Za vloupání spáchané v době nouzového stavu nyní ženě hrozí dva roky až osm let vězení. Trestní stíhání probíhá na svobodě.

Reklama

Výběr článků

Načítám