Hlavní obsah

Zloději zmapovali situaci ve večerce, poté před prodavačkou vybrali kasu

Právo, Miloslav Hradil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Olomouc

Policie zatím marně pátrá po dvou zlodějích, kteří 30. března krátce před půl třetí ráno kradli na Havlíčkově ulici v Olomouci ve večerce U Rybáře. V pondělí vyšetřovatelé požádali o pomoc veřejnost. Pachatele při činu zachytila kamera.

Přepadení večerky zaznamenala bezpečností kameraVideo: Policie ČR

 
Článek

„Dva dosud neznámí pachatelé nejprve pár minut před krádeží ve večerce nakoupili. Poté využili doby, kdy v ní nebyl žádný zákazník, a vešli dovnitř. Jeden z nich přeskočil obslužný pult, vytrhl z pokladny zásuvku s hotovostí a odcizil z ní peníze. Zásuvku poté předal druhému muži, který z ní vytáhl zbytek peněz a prázdnou ji odhodil na zem. Muž přeskočil pult zpět a oba společně z prodejny utekli neznámo kam,“ popsala Právu krádež policejní mluvčí Marie Štrbáková.

Muž, který přeskočil pult prodejny, byl vysoký kolem 175 centimetrů, v době krádeže měl na sobě oblečené modré riflové kalhoty, modrou bundu s kapucí a černé sportovní boty značky Adidas.

Druhý z pachatelů byl menší, asi kolem 170 centimetrů. V době činu byl oblečen do zelené křiklavé mikiny s bílým pruhem na hrudi a modrých riflových kalhot. Oba byli ve věku kolem 25 let.

Foto: Policie ČR

Pachatelé na výřezu z kamerového záznamu.

„Hledáme svědky krádeže a žádáme o pomoc především ty občany, kteří by nám pomocí získaných fotografií pomohli zjistit totožnost pachatelů. Je velmi pravděpodobné, že bydlí v Olomouci,“ uvedla mluvčí.

Se svými informacemi se lidé mohou přihlásit na telefon 974 766 699 nebo na linku 158. Pachatelé při krádeži nevyhrožovali násilím, ani ho nepoužili, proto po nich policie pátrá jako po zlodějích.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám