Hlavní obsah

Zloději vytáhli párem koní lokomotivu, rozřezali ji a prodali do sběru

Právo, pko
HRUŠOVANY

Dva nenechavci si v těchto dnech od policistů vyslechli obvinění z trestného činu krádeže. A ne lecjaké. Čtyřiačtyřicetiletý muž a jeho o rok mladší společník totiž v Hrušovanech u Brna ukradli lokomotivu, která stála v areálu jedné z tamních firem.

Článek

Majitelem stroje byl jednačtyřicetiletý milovník železnice, který nepojízdný stroj před několika lety koupil a svépomocí ho renovoval. Lokomotiva Ls 150 byla již připravena vyjet na koleje, chyběly pouze potřebné doklady. Protože majitel bydlí v Brně, zajížděl do areálu, kde měl parkování lokomotivy domluvené, jen občas.

Zdánlivě opuštěné lokomotivy si všimnul jeden nenechavec. Zkontaktoval druhého muže a dohodli se, že lokomotivu nějak „zužitkují“. Na začátku října vytáhli párem koní lokomotivu z pod přístřešku na volnou plochu.

„Pracovníkům najaté firmy řekli, ať ji rozřežou na kousky. Rozporcovanou lokomotivu naložili a odvezli do brněnské sběrny, kde za kusy kovu dostali devadesát dva tisíc korun, o které se rozdělili. Ze sběrny putovaly kousky lokomotivy do tavicích pecí,“ řekl policejní mluvčí Aleš Mergental.

Zloději způsobili majiteli lokomotivy škodu za téměř tři sta tisíc korun, nyní jim hrozí až tři roky vězení.

Reklama

Výběr článků

Načítám