Hlavní obsah

Zloději vykradli domy a vzali si i auta na cestu

Právo, Miloslav Hradil

Dva případy, kdy zloději vyloupili rodinné domy a následně z místa odjeli i s lupem vozidly, které na místě také ukradli, zaznamenali tento týden policisté v Olomouckém kraji. Po pachatelích i autech pátrají.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Oba případy se staly v noci na pátek. V prvním se stali obětí manželé žijící v malé obci na Olomoucku. „V pátek ráno zjistili, že po předchozím překonání okna garáže navštívil v nočních hodinách jejich dům nezvaný návštěvník. Z domu pak odcizil finanční hotovost a klíče od osobního motorového vozidla značky Subaru Outback. S vozidlem, které měl majitel zaparkované na zahradě u domu, poté za pomocí odcizených klíčů odjel neznámo kam,“ řekla Právu v neděli policejní mluvčí Marie Štrbáková.

Manželé mimo peníze a vozidla přišli podle ní také o sportovní vybavení na tenis, které měli uschované ve vozidle. Škoda byla vyčíslena na bezmála 640 tisíc korun.

Také v obci Osek nad Bečvou na Přerovsku byl v noci na pátek vykraden dům a následně odcizeno vozidlo.

„Neznámý pachatel vnikl na pozemek rodinného domu, kde pak neuzamčenými dveřmi vstoupil do vnitřní chodby. Zde z botníku odcizil brašnu s notebookem a klíči od vozidla značky Suzuki Jimmi. S vozidlem, které bylo zaparkované před domem, poté za pomocí odcizených klíčů odjel neznámo kam,“ uvedla mluvčí. Škoda v tomto případě zatím nebyla vyčíslena.

Zlodějům hrozí až osm let vězení.

Reklama

Výběr článků

Načítám