Hlavní obsah

Zloděj zbil důchodkyni kvůli kabelce se šesti korunami

Právo, pko
Brno

Neobyčejně otrle si počínal v noci na pátek šestadvacetiletý mladík, který si za svou oběť vyhlédl třiašedesátiletou důchodkyni procházející podchodem u brněnského Hlavního nádraží. Za ženou se nejprve plížil a pak jí vytrhl kabelku. Když se okrádaná snažila bránit, několikrát ji udeřil do hlavy a utekl. Díky kamerovým záznamům ale během chvíle skončil v rukou strážníků.

BEZ KOMENTÁŘE: Mladík byl při krádeži zachycen bezpečnostními kameramiVideo: MP Brno

 
Článek

Podezřelou situaci dokázali hned v zárodku odhalit pracovníci dohledového centra městské policie, které zaujal mladík sledující starší ženu.

„Během několika sekund již v detailním záběru kamer brněnských strážníků prudce vytrhl ženě taštičku s jejími osobními věcmi. Obsah si strčil do kapsy a plačící seniorku, která se mu pokoušela vzdorovat, několikrát udeřil do hlavy. Otřesenou ženu však útok nezlomil a muže následovala podchodem až k veřejným toaletám, kde se údajně snažil ukrýt a kapsičku prohledával. Našel v ní ovšem pouhých šest korun, čtvrtletní průkazku na MHD a lékařské zprávy,“ popsal mluvčí strážníků Jakub Ghanem.

Hlídka v terénu díky informacím kamerových operátorů muže rychle v jeho úkrytu vypátrala. Lupič skončil v rukou přivolaných státních policistů, strážníci se také přesvědčili, jestli napadená žena vyvázla z útoku bez zranění.

Reklama

Výběr článků

Načítám