Hlavní obsah

Zloděj zamaskoval stopy ve vykradeném domě požárem

Právo, Miloslav Hradil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Šumperk

Zloděj v pondělí kolem poledne v Šumperku nejprve vykradl rodinný dům a pak v něm v ložnici založil požár. Ten se pak před příjezdem hasičů rozšířil i do další místnosti. Škoda dosáhla výše bezmála 600 tisíc korun. Po pachateli policie intenzivně pátrá.

Foto: HZS Olomouckého kraje

Požár poničil v rodinném domě dvě místnosti

Článek

„Zloděj vnikl do rodinného domu na ulici Čsl. armády. Z objektu odcizil plechovou dózu od alkoholického nápoje, ve které bylo kolem 40 000 korun, peněženku a plechovku s finanční hotovostí 50 000 korun. Než dům opustil, tak v ložnici založil úmyslně požár,“ řekl Právu v úterý policejní mluvčí Josef Bednařík.

Na místě zasahovali profesionální hasiči a jejich dobrovolní kolegové. „Po příjezdu zjistili, že v domě hoří ve dvou místnostech. Během několika minut plameny zlikvidovali a zakouřený dům odvětrali,“ sdělila Právu mluvčí Hasičského záchranného sboru Olomouckého kraje Vladimíra Hacsiková.

Foto: HZS Olomouckého kraje

Požár poničil v rodinném domě dvě místnosti

Oheň zničil ložnici v přízemí a prvním patře. Při požáru nebyl nikdo zraněn. Zloděj podle Bednaříka svým jednáním způsobil škodu za přibližně 590 000 korun.

Foto: HZS Olomouckého kraje

Požár poničil v rodinném domě dvě místnosti

„V současné době jsou okolnosti celého případu v šetření, na místě byly zajištěny stopy, které budou analyzovány,“ dodal policejní mluvčí. Policie podle něj případ šetří jako krádež, poškození cizí věci a porušování domovní svobody.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám