Hlavní obsah

Zloděj z vězení „donášel” inspekci na policisty. Za lhaní čelí dalšímu obvinění

Novinky, kub

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

České Budějovice

Údajně smyšlená obvinění policistů posílal podle vyšetřovatelů inspekci 39letý muž, který je ve vazbě kvůli podezření z krádeží. Tvrdil, že ho kriminalisté donutili přiznat se k něčemu, co neudělal, přičemž za to získal výhody za mřížemi.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Muž dopisy z vazby psal Generální inspekci bezpečnostních sborů (GIBS), která vyšetřuje trestné činy pracovníků bezpečnostních sborů.

„Dvojici kriminalistů z Českých Budějovic obviňoval, že s ním sepisovali či vytvářeli fiktivní protokoly o jeho výpovědích, kde se měl doznávat ke skutkům, které nespáchal,” sdělil v pondělí mluvčí policie Jiří Matzner.

Výstřel v letadle s Babišem trefil kuchyňskou desku, podle inspekce nešlo o trestný čin

Krimi

Za vymyšlená přiznání mu prý kriminalisté umožnili setkat se s přítelkyní ve vazbě bez přítomnosti třetí osoby nebo propašovávat věci za mříže.

„Pracovníci inspekce všechno důkladně prověřili a zjistili, že tato obvinění jsou lživá a vězeňský pisatel sám nyní čelí dalšímu trestnímu stíhání pro přečin křivého obvinění. Pobyt ve vězení si tak může prodloužit o pět let,” dodal Matzner.

Reklama

Související články

Bývalá šéfka GIBS odešla do civilu

Ve vedení Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS) skončila s posledním lednem Lenka Haderková. Právu to potvrdil ředitel GIBS Radim Dragoun s tím, že...

Výběr článků

Načítám