Hlavní obsah

Zloděj z Hradce Králové se natočil na odcizený telefon

Právo,
Hradec Králové

Již od konce září řeší královéhradečtí policisté ztrátu mobilního telefonu a peněženky, v níž byly osobní doklady, platební karta a hotovost. Při pátrání po pachateli jim možná pomůže jeho velký kiks. Zřejmě se sám na odcizený telefon natočil na video.

Foto: Policie ČR

Podezřelý z krádeže se natočil na mobil.

Článek

„Poškozenému muži se prostřednictvím vyhledávací aplikace podařilo druhý den mobil najít v křoví nedaleko baru, v kterém o věci pravděpodobně přišel. Peněženka se mu také vrátila, bohužel však bez peněz a platební karty,“ uvedla policejní mluvčí Iva Kormošová.

Dříve než majitel stačil platební kartu zablokovat, někdo s ní pětkrát v celkové částce asi jedenáct set korun zaplatil.

„Když poškozený muž telefon našel, zjistil, že v něm jsou videa, která on nenatočil. S největší pravděpodobností se natočil sám neznámý muž v momentě, když se pokoušel dostat do mobilu,“ pokračovala mluvčí Kormošová s tím, že se však policii do dnešního dne nepodařilo zjistit totožnost muže zachyceného na záběru. Proto nyní žádá veřejnost, zda muže někdo nepozná.

Pokud se podaří pachatele dopadnout, za trestný čin neoprávněné opatření platebního prostředku a zatajení věci mu hrozí trest odnětí svobody až na dva roky.

Zloděj vběhl s ukradeným mobilem přímo do jámy lvové

Koktejl

Reklama

Výběr článků

Načítám