Hlavní obsah

Zloděj vytáhl na policistu sekeru, zachránil ho pes

Se sekerou v ruce se obořil na policejního psovoda osmatřicetiletý zloděj, který se pokusil o víkendu vykrást chatu u Pluhova Žďáru na Jindřichohradecku.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Policejní výzvu, na rozdíl od svého o čtyři roky staršího kumpána, ignoroval a zaútočil. „Policistu zachránil jeho pes, který skočil rozpřáhlému pachateli na hruď a vyvedl jej z rovnováhy,“ uvedl policejní mluvčí Jiří Matzner. Lapku se pak podařilo spacifikovat, psovod ale při útoku utrpěl zranění v obličeji, které si vyžádalo lékařské ošetření.

Oba zadržení zloději nadýchali kolem tří promile. Do chaty se dostali přes vysokou zeď, vypáčili dveře a než je překvapili policisté, měli přichystaný lup v podobě nádobí, rádia, žehličky, potravin a zmíněné sekery, vše zhruba za 3500 korun..

"Oba pachatele policisté od soboty stíhají pro podezření z těžkého ublížení na zdraví ve stádiu pokusu, násilí proti úřední osobně a porušování domovní svobody a krádeže," řekl dnes ČTK mluvčí jihočeské policie Jiří Matzner.

Dvaačtyřicetiletý recidivista se údajně spolu se svým osmatřicetiletým komplicem v pátek domluvili na společném vloupání do nějaké chaty. U Pluhova Žďáru kolem 21:00 přelezli vysokou kamennou zeď a vnikli do rekreačního objektu.

"Při vloupání zloděje přistihli ještě ve dvoře objektu policisté. Mladší z pachatelů neuposlechl výzvy policisty-psovoda a zaútočil na něho sekerou s úmyslem způsobit mu minimálně těžkou újmu na zdraví," popsal Matzner.

Pachatelé byli zadrženi a vyšetřovatel podal podnět k návrhu na jejich vzetí do vazby. Ukradené věci předali policisté na místě majiteli.

Reklama

Výběr článků

Načítám