Hlavní obsah

Zloděj vyšplhal do druhého patra a v bytě sebral brilianty. Obvinili ho i s kumpánem

Praha

Policie obvinila dva muže, kteří loni na podzim vykradli byt a odnesli si hodinky a brilianty za 800 tisíc korun. Do bytu se jeden muž dostal po dekorativních žebřinách. Na svědomí mají více vloupání.

Zloději při akci v Hrdlořezích Video: Policie ČR

 
Článek

Policie v minulých dnech dopadla a obvinila recidivisty ve věku 36 a 26 let. V Hrdlořezích řádili na začátku listopadu, kdy jeden zloděj obratně vyšplhal po žebřinách do druhého patra a vypáčil dřevěné balkonové dveře. Vzal hodinky za sto tisíc korun nebo dámské náušnice s brilianty za téměř dvě stě tisíc korun. Krádeží vznikla šestačtyřicetileté poškozené škoda přesahující částku osm set tisíc korun.

„Policisté šetřením zjistili, že dvojice nemá na svědomí pouze výše uvedený byt. Ve volných chvílích se vloupala do sklepních kójí nebo aut, kde svým počínáním způsobila škodu za více než 200 tisíc korun,“ uvedla mluvčí policie Violeta Siřišťová.

Starší zloděj po zadržení odmítl vypovídal, mladší se k činům přiznal. Za krádež, porušování domovní svobody a poškození cizí věci hrozí staršímu muži 10 let vězení, mladšímu tři roky.

Foto: Policie ČR

Výbava nalezená u zlodějů.

Foto: Policie ČR

K jednomu vloupání použili žebřík.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám