Hlavní obsah

Zloděj v Pardubicích ukradl historický motocykl za čtvrt miliónu, šel najisto

Novinky, luh

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pardubice

Historický motocykl Jawa 175 Special z roku 1935 ukradl neznámý pachatel v úterý krátce před půl šestou ráno v Pardubicích. Motocykl vytlačil z prodejny po rozbití skleněné výlohy. Ve čtvrtek o tom informovala mluvčí policie Eva Maturová.

Foto: Policie ČR

Odcizená Jawa 175 Speciál

Článek

Historický kousek je dle majitele plně funkčním motocyklem, jeho cenu vyčíslil na 250 tisíc korun. Motocykl zmizel z prodejny barev a laků v Hradišťské ulici.

„K tomu, aby pachatel stroj odvezl, k prodejně přijel dle svědka osobním vozidlem s přívěsným vozíkem, rozbil skleněnou výlohu, stroj vytlačil ven a odjel neznámo kam. Na místě se v době činu střetl s mužem, který se stal svědkem události,“ sdělila mluvčí.

Foto: Policie ČR

Lupič historický motocykl vytlačil z rozbité výlohy

Svědek na něj zakřičel, reakce pachatele v něm ale vzbudila obavu o život, načež utekl a zavolal policii. Kriminalisté nyní po pachateli i motocyklu pátrají.

„Pokud máte informace vedoucí k jeho dopadení, popřípadě k zajištění uvedeného veterána, kontaktujte kolegy na čísle 974 566 701,“ dodala mluvčí.

Reklama

Výběr článků

Načítám