Hlavní obsah

Zloděj v Ostravě nakradl kola za milion. Peníze prý potřeboval na jídlo

– Ostrava

Kriminalisté zadrželi devětadvacetiletého muže, který se specializoval na krádeže jízdních kol v Ostravě. Pod tíhou důkazů se obviněný muž přiznal již k 18 vloupáním. Škoda byla vyčíslena na téměř milion korun.

Foto: Policie ČR

Jeden z vykradených sklepů

Článek

O případu informovala mluvčí policie Eva Michalíková. Muž se podle ní zaměřoval hlavně na sklepy a kolárny panelových domů, ale také na garáže.

„Násilným způsobem vnikal do vnitřních prostor a odcizil především jízdní kola, koloběžky, mobilní telefony, notebooky, ale také peněženku s doklady,“ uvedla mluvčí.

Muž policistům řekl, že odcizené věci prodával náhodným lidem, aby měl na jídlo.

Pes v Ostravě pokousal muže, policie hledá majitele

Krimi

„Možná nedostatek jízdních kol pachateli nahrál a prodej byl velmi rychlý. Odcizit měl téměř 30 kol včetně elektrokol, z toho i dvě koloběžky. V jednom případě měl dokonce z kočárkárny z bytového domu v Ostravě-Výškovicích odcizit čtyři kola během jedné noci,“ dodala mluvčí.

Škoda přesahuje 900 tisíc korun, muži nyní hrozí až pět let vězení. „Obviněný muž s kriminalisty spolupracoval, uvedl, že všechny skutky spáchal sám, bez účasti třetí osoby. Svůj výslech ukončil slovy, že svého jednání lituje,“ dodala Michalíková.

Reklama

Výběr článků

Načítám