Hlavní obsah

Zloděj uzenin najel na ochranku, smetl i procházejícího muže

Právo, Aleš Honus
Ostrava

Policie pátrá po neznámém zloději a násilníkovi, jenž v pondělí na parkovišti před Kauflandem v Ostravě-Zábřehu najížděl na členy bezpečnostní služby, kteří ho předtím přistihli při krádeži uzenin. Řidič způsobil zranění sedmatřicetileté pracovnici ostrahy a srazil také náhodně procházejícího muže. Informovala o tom mluvčí ostravské policie Gabriela Holčáková.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Incident se odehrál kolem 10.45. Muž nejprve v prostoru prodejny ukradl uzeniny a bez zaplacení utekl na parkoviště, kde nastoupil do automobilu červené barvy. Tam ho dostihla sedmatřicetiletá pracovnice ochranky se svým o dva roky mladším kolegou. Řidič na jejich výzvy nereagoval a chtěl z místa odjet.

„Červený vůz se podle svědků rozjel nejprve dozadu, kde srazil náhodného muže. Nato se měl řidič s vozem rozjet dopředu, kde údajně nabral pracovnici ochranky,“ uvedla Holčáková s tím, že žena se nějakou dobu držela na kapotě poté, co řidič prudce zabrzdil, spadla dolů.

Náhodně sražený kolemjdoucí podle svědků z místa odešel a zřejmě nebyl zraněn. Policie by ráda vyslechla i jeho, stejně jako další svědky. „Žádáme všechny, aby kontaktovali policii na lince 158. Ve věci byly zahájeny úkony trestního řízení pro přečiny krádež a výtržnictví,“ dodala policejní mluvčí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám