Hlavní obsah

Zloděj ukradl řidičce auto, když na něm škrábala námrazu

Novinky, Ostrava

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ostrava

Nestřeženého okamžiku využil zloděj v Ostravě, když řidička odstraňovala námrazu z okna svého vozidla. Žena auto nechala odemčené a nastartované, muž do něj podle policie nasedl a odjížděl pryč. Žena se krádeži ještě snažila zabránit, což se jí ale nepodařilo. Kriminalisté podezřelého dopadli, nyní mu hrozí až desetileté vězení.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Ke krádeži došlo v Ostravě-Zábřehu. Kdy se incident stal, policie neupřesnila. „Mladá žena musela před výjezdem s osobním vozidlem odstranit námrazu. Začala předním oknem, přičemž ponechala své auto odemčené a nastartované,“ sdělila ve čtvrtek mluvčí policie Soňa Štětínská.

Toho využil podezřelý muž, který do auta nasedl a snažil se odjet. Žena vozidlo bránila a chytla se otevřených dveří. „Muž ale sešlápl plyn a ženu, která se snažila běžet, v podstatě vláčel, dokud se nepustila. V odjezdu mu nezabránila ani další žena, do které otevřenými dveřmi narazil,“ popsala incident mluvčí.

Policie pronásledovala kradenou Audi Q5. Řidič při nehodě poškodil šest aut

Krimi

Ženy podle policie neutrpěly zranění. Řidička měla v autě také kabelku s doklady a penězi. „Škoda přesáhla 5000 korun,“ upřesnila Štětínská.

Kriminalisté nakonec dopadli 33letého muže a obvinili ho z loupeže a maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání. „Obviněný se skutku dopustil, přestože má soudem uložen zákaz řízení všech motorových vozidel. Soud rozhodl o vzetí obviněného do vazby,“ dodala mluvčí s tím, že muži hrozí v případě soudu až desetiletý trest vězení.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám