Hlavní obsah

Zloděj ukradl před školou v Praze nastartované auto i s kojencem

Praha

O auto s šestiměsíční dcerou přišla v pondělí žena z Prahy, která ho nechala nastartované před školou. Zloděj po chvíli dítě vysadil na ulici a s ukradeným vozem značky Audi ujel. Policie požádala ve středu o pomoc při pátrání po pachateli.

Zloděj ukradl v Praze auto i s dítětemVideo: Policie ČR

 
Článek

Jednatřicetiletá matka přijela ke škole v ulici Mikulova v pondělí odpoledne. Zaparkovala před školou a vyběhla asi na pět minut pro dceru. Mezitím si nastartovaného auta všiml zloděj, který do něj hbitě nasedl a ujel.

Foto: Policie ČR

Ukradené auto

„Ve vozidle však byla na zadní sedačce dětská sedačka i s druhou šestiměsíční dcerou, která spala. Toho si pachatel zřejmě zprvu nevšiml a ujel skoro pět kilometrů do Choratické ulice, kde dítě i se sedačkou z auta vyndal a nechal na zemi na parkovišti,“ popsal mluvčí policie Jan Daněk.

Smolný den zloděje z Úval: Chytil ho majitel a pak si přisedl do špatného auta

Krimi

Osamoceného dítěte si všimla náhodná kolemjdoucí. „Viděla jsem, že dečka v sedačce se hýbe, tak jsem se šla podívat a bylo tam krásné miminko, které spalo. Prvně jsem myslela, že si pro něj někdo přijde, ale když nikdo nešel, vzala jsem ho na policii,“ vylíčila nálezkyně.

Auto našli

V tu dobu již policejní hlídka mluvila s matkou před školou. Vzápětí se k nim dostala zpráva, že děvčátko je v pořádku na policejní stanici, kde si je matka převzala.

Zloděj ukradl ze zahrady u Prahy bazén. Policisté jej našli napuštěný v baru

Krimi

Auto s zlodějem ale bylo pryč, a tak po něm začali policisté pátrat. Audi našli v noci na středu v ulici U Plynárny, avšak bez pachatele. Toho částečně natočila kamera před školou. Oblečený byl do červené bundy.

„Muži na záběrech sice není vidět do tváře a asi ho nikdo nepozná, ale jeho podoba by mohla být zachycena na palubní kameře některého z vozidel, které v tu dobu projíždělo kolem. Žádáme tedy řidiče, kteří se v pondělí 4. 11. 2019 okolo 15.30 hodin pohybovali u základní školy v Mikulově ulici v Praze 4, aby se ozvali na linku 158,“ požádal Daněk.

Muži hrozí za krádež až pět let vězení.

Reklama

Výběr článků

Načítám