Hlavní obsah

Zloděj sebral na Liberecku auto řidiči, který si zrovna kupoval snídani

Novinky, kub

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nové Město pod Smrkem

Zapnutý motor a klíčky v zapalování v autě zaparkovaném před pekařstvím se vymstily řidiči v Novém Městě pod Smrkem na Liberecku. Zloděj auto ukradl a odjel s ním do Polska, kde ho policisté vypátrali díky GPS lokátoru, který byl v odcizeném autě. Polští policisté podezřelého řidiče pronásledovali, ten stihl před zadržením bourat.

Foto: Policie ČR

Prodejna, u které nechal řidič nastartované auto.

Článek

Šestadvacetiletý řidič přišel o Škodu Octavii ve středu kolem 6. hodiny, když na cestě do práce zaparkoval před pekařstvím ve Frýdlantské ulici v Novém Městě pod Smrkem. Kupoval si snídani, přičemž další zákazníci v pekařství nebyli a na auto z prodejny údajně viděl.

„Domníval se, že se nic nestane, když na pár minut nechá stát auto na ulici se zapnutým motorem a s klíčky v zapalování. Než si ale stačil o pečivo prodavačce říct, vběhla do pekařství místní žena a volala na něj, že mu někdo krade auto. Pak jen viděl, jak se jeho octavie rozjíždí,” popsala v pátek incident mluvčí policie Ivana Baláková.

Pronásledování řidičů na Šumpersku: Jeden uvázl v kukuřici, další nezvládl couvání

Krimi

Muž chtěl ještě auto zastavit a otevřít dveře spolujezdce, zloděj ale podle svědků autem do okradeného řidiče ještě bokem vrazil, a nechybělo málo, aby mu přejel nohy. „Odcizený vůz byl naštěstí vybaven GPS lokátorem. Už od počátku bylo jasné, že padl do spárů posádky černého vozidla s polskou poznávací značkou, které vedle něj před pekařstvím zastavilo,” upřesnila mluvčí.

Policisté oslovili kolegy z Polska, kam auto mířilo, a ti podezřelého řidiče krátce po 8. hodině dopadli v Zawidówě, který leží na hranicích s ČR. Krátce předtím ještě muž s autem boural, když policii ujížděl. Octavia byla v tu chvíli již opatřená polskou registrační značkou, původní značku policisté našli v kufru ukradeného auta.

Nesvítíte, upozornila hlídka řidiče v Praze. Začal ujíždět a pak vyskočil z auta

Krimi

„Jedná se o 43letého Poláka s bohatou trestní minulostí. Před soudem už stál celkem sedmkrát, a to jak pro majetkovou, tak pro násilnou trestnou činnost včetně loupeže,” dodala Baláková s tím, že si případ převzali polští policisté.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám