Hlavní obsah

Zloděj kabelek okrádal starší ženy, chytili ho v potoce

– Pardubice
Právo, ren

Potok kolem sádek v pardubické Husově ulici se stal pastí pro zloděje kabelek, který řádil v krajském městě. Pro starší ženy, kterým vždy vytrhl zavazadlo z ruky nebo košíku na kole, se stal noční můrou. Jeho třetí pokus se mu však stal osudným.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Policisté ho zadrželi při útěku potokem. „Poškozenými byly ženy ve věku 59, 74 a 76 let. Mladík vždy prošel okolo, popřípadě projel na jízdním kole. Zavazadlo vytrhl a utekl,“ uvedl policejní mluvčí Jozef Bocán.

Poprvé se lupič zaměřil na šestasedmdesátiletou ženu druhého června u zahrádkářské kolonie Hůrka. Nic netušící seniorce vytrhl kabelku z nosiče jízdního kola a připravil ji o cennosti v hodnotě dvou tisíc korun.

Stejný osud stihl o dva roky mladší ženu jen o den později v ulici Na Drážce. Okolo osmnácté hodiny jí lapka vytrhl kabelku z ruky a připravil ji o čtyři tisíce korun.

Minulý pátek odpoledne si zloděj vytipoval třetí oběť na cyklistické stezce na Hůrkách. „Okradená žena ho však spolu se svědkem události pronásledovala a přivolali policisty. Těm se o několik chvil později podařilo podezřelého zadržet v ulici Husova při brodění vodního toku,“ upřesnil Bocán.

Zadrženého jednadvacetiletého muže obvinili pardubičtí kriminalisté z krádeže. Jelikož byl obviněný mladík v nedávné době za majetkovou trestnou činnost potrestán, hrozí mu až tři roky ve vězení.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám