Hlavní obsah

Zloděj elegán ve firmách ukradl notebooky za milióny

Novinky, Petr Nový

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Pražským kriminalistům se v pondělí podařilo zadržet muže, který vždy elegantně oblečen vykrádal firmy v hlavním městě. Za krádeže notebooků mu hrozí až osmileté vězení, policisté mu prokázali řadu činů.

Článek

„Zadržet 35letého muže se podařilo díky medializaci a poznatkům občanů. Muž byl obviněn z trestného činu krádeže vloupáním. Kriminalisté mu prokázali více než deset krádeží v Praze, kde vždy stejným způsobem ukradl notebooky,“ řekla mluvčí pražské policie Eva Kropáčová.

Muž si vždy počínal velmi suverénně, v recepcích firemních budov nenechával nikoho na pochybách, že do dané firmy patří. V hlavním městě řádil od letošního července, podle kriminalistů způsobil škodu téměř čtyři milióny korun.

Pokaždé velmi slušně oblečen vstoupil do recepce, kde suverénním způsobem prošel s kufrem v ruce do výtahu. Někdy se ještě zastavil a prohodil několik slov s pracovníkem recepce. Výtahem vyjel do některého z pater, kde jsou kanceláře. Zde v nezřídka překonal čipové dveře, aniž by je poničil.

„Všechny peníze, které získal z prodeje odcizených věcí, využil na placení dluhů a na výdaje za svůj nadstandardní život. Při domovní prohlídce bylo nalezeno větší množství kufrů, které používal při krádežích a několik notebooků pocházejících z trestné činnosti,“ doplnila Kropáčová.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám