Hlavní obsah

Zločinec utrácel lup přímo v přepadeném baru

VLAŠIM

Neobvyklou loupež provedl v noci na středu padesátiletý muž, který přepadl obsluhu a hosty baru v Brandýse nad Labem u Prahy. Nejprve je s plynovou pistolí donutil, aby mu vydali peníze a pak k překvapení všech se rozhodl lup utratit přímo v baru.

Foto: Archiv MDMB

Slavnou roli Karla Högera zdědil v Mladé Boleslavi Petr Bucháček (uprostřed). Výraznější z obou synů, rolí i herecky, je Biff Aleše Petráše (vlevo).

Článek

Lupič vybral téměř 13 tisíc korun, z nich pak čtyři tisíce položil na barový pult a vyzval 22letou barmanku a stejně starou návštěvnici, aby si daly něco k pití. "Prý aby zapomněly na traumatizující zážitek z přepadení," podotkla okresní policejní mluvčí Diana Bušková.

Sám si nechal nalít jen trochu alkoholu a potom popíjel jen limonády. Všechny přítomné přitom neustále ohrožoval pistolí.

Zachránila je náhodná kontrola

Podivnou zábavu mu po hodině překazila až policejní hlídka, která přišla do baru zkontrolovat, zda obsluha neprodává alkohol mladistvým. O incidentu policisté nevěděli. Dokázali ale okamžitě zareagovat, nezvaného hosta přemohli a nasadili mu pouta.

Přivolaná záchranná služba musela ošetřit mladou barmanku, která byla v šoku. Nikdo jiný zraněn nebyl. Muž skončil v policejní cele. Jeho zbraň byla odeslána na expertízu, dodala mluvčí.

Reklama

Výběr článků

Načítám