Hlavní obsah

Zkoušku dovednosti na vypůjčené motorce nepřežil

Právo, jr
Zlín

Na vypůjčené motorce se v sobotu večer na Zlínsku zabil třiačtyřicetiletý řidič, když si chtěl vyzkoušet svou dovednost ovládat stroj. Podle policejních informací před nehodou neřídil motorku několik let. Ve Zlínském kraji je to za týden již čtvrtý mrtvý motorkář.

Foto: Policie České republiky

Motorkář léta neřídil, když si půjčil motorku, havaroval a po nehodě zemřel.

Článek

„V sobotu kolem osmé hodiny večer projížděl třiačtyřicetiletý motorkář ostrou zatáčkou v Kašavě ve směru na Držkovou na Zlínsku,“ informovala v pondělí Monika Kozumplíková ze zlínské policie.

„Na motorce neseděl spoustu let, půjčil si ji od kamaráda. Chtěl zkusit, jestli to ještě zvládne. Zřejmě špatně odhadl ostrý úhel zatáčky i svoje síly. Ve větší rychlosti narazil do stromu na pravé straně silnice,“ popsala Kozumplíková.

Ani okamžitý zásah záchranné služby, která muže letecky transportovala do nemocnice v Brně, již muži nepomohl. Kolem půlnoci zemřel na vnitřní zranění.

„Během jednoho týdne je to již čtvrtý mrtvý motorkář ve Zlínském kraji. V Ústí u Vsetína zemřel ve středu odpoledne dvaadvacetiletý řidič i jeho o rok mladší spolujezdkyně. O víkendu kromě třiačtyřicetiletého muže v Kašavě zemřel v Buchlovských horách ještě čtyřiadvacetiletý mladík, který nezvládl předjíždění a ve velké rychlosti narazil do kamiónu,“ doplnila mluvčí policie.

Reklama

Výběr článků

Načítám