Hlavní obsah

Životy spící rodiny ohrozil žhář

OSTRAVA

Za nočním požárem bytu v Ostravě-Michálkovích nestojí podle policie náhoda nebo neopatrnost, ale úmysl. Do bytu, kde spalo sedm lidí, včetně tříletého dítěte, někdo hodil podle výsledků jejich vyšetřování zápalnou láhev. Rodinnou tragédii odvrátil 51letý muž, který si rychle se šířícího požáru v obývacím pokoji všiml krátce před půlnocí.

Článek

"Křikem postupně probudil další členy domácnosti a společně v panice byt opustili," sdělila v pondělí mluvčí severomoravské policie Dagmar Bednarčíková. Do nemocnice putovalo šest z nich. Jednapadesátiletý muž, jeho stejně stará manželka a jejich 59letá známá leží s popáleninami ve fakultní nemocnici v Ostravě-Porubě. V další ostravské nemocnici ve Fifejdách je umístěna mladá rodina i s dítětem. "Nadýchali se zplodin," upřesnila mluvčí.

Na spáleništi pracují policisté

Požár podle ní zcela zničil obývací pokoj, velký žár roztavil zařízení v kuchyni. Jakou škodu plameny v bytě napáchaly, zatím není jasné. Na spáleniště nastoupili po hasičích policisté, kteří přišli na to, že oheň někdo úmyslně založil. Proč tak činil, se zatím neví.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám