Hlavní obsah

Žhář z Vítkova poslal matce Natálky omluvný dopis

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jeden ze čtyř útočníků, kteří čelí obvinění z dubnového spáchání žhářského útoku ve Vítkově u Opavy, poslal matce popálené dvouleté Natálky Anně Sivákové omluvný dopis. Právní zástupkyně rodiny se ale domnívá, že si tím mladík chce snížit případný trest.

Foto: Aleš Honus, Právo

Matka Natálky Anna Siváková

Článek

Posouzení aktu lítosti závisí podle ní na soudu. Matka dvouleté Natálky, jejíž stav je v současné době stabilizovaný, omluvu nepřijala. Informovala o tom Česká televize.

"Byla jsem z toho v šoku," řekla Anna Siváková po obdržení dopisu. Podle ní se mladík v dopise omlouvá s tím, že nevěděl, že v domě během útoku někdo je. Matka tomu tvrzení nevěří, navíc jí to prý nepomůže.

Foto: Aleš Honus, Právo

Natálka Kudriková

"Pokud chcou odpuštění tak..., ať jdou za ní a podívají se jí do očí,“ řekla matka Natálky na adresu útočníka, který pobývá ve vazební věznici. "Já nedokážu odpustit nikomu z nich," dodala matka popálené holčičky.

Žháři na domek romské rodiny z Vítkova zaútočili v noci na 19. dubna. Do budovy vhodili tři zápalné láhve naplněné benzinem. Následný požár dům zcela zničil. Z devítičlenné rodiny utrpěli popáleniny tři lidé - Anna Siváková, Petr Kudrik a jejich dvouletá dcera Natálka, která má popáleniny na 80 procentech těla.

Dívka je stále v nemocnici, čekají ji další operace. Všichni obvinění patří k příznivcům krajní pravice a hrozí jim 12 až 15 let vězení, případně i výjimečný trest.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám