Hlavní obsah

Ženu s dítětem zavraždil nevlastní strýc

Právo, mp
LUH NAD SVATAVOU

Mladou matkou s jeden a půl ročním synkem Romanem v Luhu nad Svatavou na Sokolovsku podle všeho v pondělí zavraždil nevlastní strýc mrtvé ženy. Po hrůzném činu se pak přímo v rodinném domě oběsil v koupelně. Osmadvacetiletá žena zemřela patrně na následky poranění hlavy, kde měla hluboké rány, dítě zřejmě udušením. Přesnou příčinu smrti stanoví nařízená pitva všech těl.

Foto: Martin Polák, Právo

Policista hlídá dům v Luhu na Sokolovsku, kde v pondělí došlo k rodinné tragédii.

Článek

"Pravděpodobným pachatelem je 34letý nevlastní strýc zavražděné s kriminální minulostí násilného charakteru, který byl při ohledání místa činu nalezen oběšený v koupelně,“ uvedla mluvčí krajské policie Martina Kohoutová.

Poklidná osada Luh je z události v šoku. Sousedé říkají, že se jednalo o bezproblémovou a bezkonfliktní rodinu a nedokáží si neštěstí vysvětlit.

Podle nich se strýc, který pocházel z Chebu, nedávno vrátil z vězení. "V neděli u mě byla paní i se synem na návštěvě, přišel s nimi i strýc,“ řekla Právu jedna ze sousedek. Dodala, že muže v Luhu viděla celkem asi třikrát a blíže ho neznala. "Nic nenasvědčovalo tomu, že by něco hrozného chystal,“ dodala se slzami v očích.

foto: Mapy.cz/Ondřej Lazar Krynek

Podle ní vězněného strýce navštěvovala pouze jeho zavražděná neteř a její matka. "On se prý pořád vyptával na malého, jak se mu vede,“ řekla sousedka. Ostatní lidé z osady, které Právo oslovilo, muže neznali.

Motiv nejasný

Co rodinnou tragédii odstartovalo a jaký mohl být motiv, zatím nikdo neví. Nechce o tom mluvit ani policie. "Byly by to jen spekulace,“ poznamenala mluvčí.

Zdrcený manžel, který pracuje jako řidič kamiónu a v době vraždy byl na cestách v cizině, byl v úterý u příbuzných. "Dovnitř ho ani neopustili, to je ale jedině dobře,“ míní starší muž z protějšího domku.

Domek, který má v oknech vánoční výzdobu a do kterého se rodina přestěhovala v roce 2005, hlídali ještě v úterý policisté. Na místě také pracovali kriminalisté.

Těla mrtvé matky a jejího dítěte našli v pondělí odpoledne příbuzní obětí. Jejich oběšeného strýce pak o několik hodin později policisté, kteří dům pomalu a postupně prohledávali a zajišťovali stopy.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám