Hlavní obsah

Ženě podezřelé z ubodání syna uložil soud ústavní léčení

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Žena podezřelá z loňského smrtelného napadení svého devítiletého syna v pražském Břevnově bude muset zůstat v psychiatrické léčebně. Ústavní léčení jí ve středu uložil pražský městský soud.

Foto: Novinky

Městský soud v Praze, ilustrační foto

Článek

Policie případ ubodaného chlapce na počátku března odložila, prověřovaná žena byla podle ní nepříčetná a nebyla za čin trestně odpovědná.

„Soud uložil psychiatrické a protitoxikomanické ochranné léčení v ústavní formě," uvedla mluvčí soudu Markéta Puci. Podle trestního zákoníku k tomu soud přistoupí v případě, že není pachatel trestného činu pro nepříčetnost trestně odpovědný a jeho pobyt na svobodě je nebezpečný.

Vražda dítěte z Břevnova odložena, matka byla nepříčetná

Krimi

Událost se odehrála loni koncem srpna. Ve Šlikově ulici byl ubodán devítiletý chlapec. Když na místo dorazila záchranná služba, život dítěte se už nepodařilo zachránit.

Policie na místě zadržela jeho 37letou matku, která se pokusila o sebevraždu. Ženu převezli záchranáři s vážnými zraněními do nemocnice. Matka dítěte je od loňského září v psychiatrické léčebně v Bohnicích.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám