Hlavní obsah

Žena zemřela po pádu na in-line bruslích

– Zlín • Aktualizováno
Právo, Novinky, Petr Nový, Aleš Fuksa

Tragicky skončila v uplynulých dnech rekreační jízda na kolečkových bruslích pro ženu ve Zlíně. Při pádu si vážně poranila hlavu. Lékaři v krajské nemocnici Tomáše Bati bojovali o její život, ale vážnému zranění nakonec podlehla.

Foto: Tomáš Reiner, Novinky

Lidé často na ochranné přilby při sportu zapomínají. Ilustrační foto

Článek

Neštěstí se stalo údajně již minulou neděli na cyklostezce mezi Zlínem a Kostelcem. Asi padesátiletá žena upadla při sjíždění mírného kopce nedaleko střelnice. Lékařskou pomoc jí zavolali svědkové. Po celou dobu byla při vědomí.  

Mluvčí nemocnice Karla Havlíková uvedla, že s příchodem teplého počasí vzrostl počet ošetřených pacientů s úrazy při sportování. „Jednoznačně nejvíce úrazů je právě při jízdě na kolečkových bruslích, a to hlavně u lidí, kteří nepoužívají ochranné pomůcky,“ řekl primář traumatologického oddělení nemocnice Marcel Guřana.

Doplnil, že kromě běžných zlomenin horních končetin ošetřují lékaři také velmi vážná poranění s tragickými následky. Lékaři tak apelují na veřejnost, aby sportovci na kolečkových bruslích v každém případě používali helmu a chrániče na ruce a kolena.

Reklama

Výběr článků

Načítám