Hlavní obsah

Žena z Hradce utýrala dva psy hlady a žízní

Právo,

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hradec Králové

Až tři roky vězení hrozí 34leté ženě z Hradecka, kterou kriminalisté obvinili z týrání zvířat. Podle policistů utýrala své dva psy, křížence, k smrti. Nechávala je zavřené v jedné místnosti svého rodinného domu, kde byla zvířata nalezena mrtvá mezi vlastními výkaly loni na konci listopadu. Policie o případu informovala v pátek.

Foto: Policie ČR

Ilustrační foto

Článek

„Dlouhodobě se o ně řádně nestarala. Málo je krmila a ani jim nedávala dostatečně pít. Následkem toho psi pošli,“ uvedla policejní mluvčí Iva Kormošová a prozradila, že se jednalo o dospělé samce, křížence čivavy a křížence mexického naháče.

Ze znaleckého posudku vyplynulo, že kvůli nesprávné péči, která trvala čtyři až pět měsíců, strádali psi jak duševně, tak fyzicky. Trpěli stresem, špinavým prostředím, zdravotními poruchami i bolestmi.

Až deset let vězení za týrání zvířat. Sněmovna kývla na návrh Senátu

Domácí

„To vše způsobilo psům utrpení a příkoří, což vedlo k vysílení a následnému úhynu. Znalec z těchto závažných příčin vyvodil, že zvířata byla utýrána trýznivým způsobem,“ dodala mluvčí.

Chovatelka nedoložila ani žádný očkovací průkaz uhynulých psů. A to nejen u těchto dvou zvířat, ale ani u dalších pěti psů, které chová a kteří jí byli ponecháni. Toto pochybení nyní prošetřuje krajská veterinární správa.

V lese na Sokolovsku našli přivázaného psa. Mohl tam být až deset dní

Krimi

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám