Hlavní obsah

Žena ve Dvoře Králové zapálila dům, kde muž postřelil svého bratra

Právo, jbs

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dvůr Králové nad Labem
Aktualizováno

Dům ve Dvoře Králové n. L. - Sylvárově, v němž ve středu osmapadesátiletý muž postřelil svého padesátiletého bratra, v sobotu úmyslně zapálila přítelkyně jednoho z nich. „Žena byla zadržena před domem a ke žhářství se přiznala,“ uvedla policejní mluvčí Ivana Ježková.

Článek

Mluvčí krajských hasičů Martina Žahourková informovala, že u ohně zasahovaly tři jednotky hasičů. „Požár vypukl v místnosti v prvním nadzemním podlaží. Během hašení byla v jiné místnosti nalezena uskladněná munice, ale plameny se naštěstí do tohoto pokoje nedostaly. Na místo kvůli tomu přijeli policejní specialisté,“ řekla Právu.

Kvůli úzké a zasněžené příjezdové cestě se hasiči s těžkou technikou nedostali až k hořícímu domu a museli proto natáhnout několikametrové dopravní vedení z hadic až k požáru.

Plameny zničily obývací pokoj, kuchyň, další místnost, komoru a vybavení domu. „Byly poškozeny stropy, podlaha půdy a částečně i střecha. Hmotná škoda byla předběžně odhadnuta na 700 tisíc korun,“ dodala Žahourková.

Žena, která požár založila, skončila v lékařské péči, protože se nadýchala kouře. Ve středu odpoledne došlo v domě mezi dvěma bratry ke konfliktu, který skončil střelbou.

Zraněnému muži přivolal střelec záchranku a pak vše oznámil policii. Mezi tím se zabarikádoval na půdě a vyhrožoval sebevraždou. Policejní vyjednavač jej po třech hodinách přemluvil, aby od svého úmyslu upustil.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám