Hlavní obsah

Žena v Praze se vydávala za uklízečku, nakradla věci za 800 tisíc

Novinky, luh

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Osmačtyřicetiletá žena v Praze během půl roku nakradla věci v hodnotě 800 tisíc korun. V různých pražských objektech se vydávala za uklízečku, díky čemuž získávala přístup ke klíčům od kanceláří, ve kterých následně kradla. Ve středu o tom informoval mluvčí policie Tomáš Hulan. Ženě, která má za sebou bohatou trestní minulost, nyní hrozí až pětileté vězení.

Foto: Policie ČR

Obviněná žena se vydávala za uklízečku. Během půl roku ukradla věci za osm set tisíc.

Článek

Pachatelka kradla v různých business centrech, hotelech, divadlech a jiných objektech. Jako falešná uklízečka vykradla kanceláře v pražských Dejvicích, Karlíně, Libni, Proseku, ale i na Václavském náměstí. V kancelářích brala veškeré cennosti, které tam našla.

„Přisvojovala si hotové peníze, spotřební elektroniku, ale nepohrdla byť jednou stravenkou na jídlo,” uvedl policejní mluvčí.

Foto: Policie ČR

Obviněná žena byla zachycena bezpečnostními kamerami

Ženu zadrželi policisté v polovině února, už je obviněna a vazebně stíhána.

„Informovat o tomto případu můžeme ale až nyní, neboť trestná činnost osmačtyřicetileté ženy byla natolik rozsáhlá, že její evidování a dokumentování trvalo několik týdnů,” přiblížil mluvčí.

Obviněné ženě hrozí trest ve výši pěti let vězení, ten však může být i navýšen až o třetinu.

„S ohledem na její trestní minulost, kdy už byla celkem dvanáctkrát trestně stíhána za majetkovou trestnou činnost, se detektivové důvodně domnívají, že se takovýchto krádeží mohla dopustit v mnohem větší míře, než se doposud podařilo zjistit. Proto prosíme každého, kde se mohl stát obětí této osmačtyřicetileté ženy, aby se kriminalistům přihlásil prostřednictvím linky tísňového volání 158”, dodal mluvčí.

Reklama

Výběr článků

Načítám