Hlavní obsah

Žena si při pádu ze svahu rozbila hlavu a zemřela

Právo, plk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tragicky skončila pro 61letou ženu ze Štěpánkovic na Opavsku páteční cesta pro stromečky. Při prohledávání lesa nedaleko Podhradí zřejmě nešťastnu náhodou uklouzal na svahu a spadla do řeky Moravice. Policisté našli ženu v řece už mrtvou.

Foto: Petr Nový, Novinky

Článek

Ženu začal pohřešovat v pátek večer manžel, který s ní pobýval na chatě na Vítkovsku. Policistům, které přivolal zhruba hodinu po půlnoci, sdělil, že manželka odešla kolem 19. hodiny. Údajně vyrazila do okolí pro stromečky, rostlinky a další okrasnou vegetaci.

„Do chaty se však již žena nevrátila, proto manžel zavolal nejprve příbuzné, kteří ji neúspěšně hledali,“ informoval opavský policejní mluvčí René Černohorský.

V noci se do hledání pustili i přivolaní policisté, na pomoc si vzali i služebního psa. Ti našli ženino tělo v sobotu krátce po 7. hodině ranní v korytě řeky Moravice. Leželo pod svahem o výšce asi 30 metrů v místě zvaném Antal. „Žena byla nalezena s rozseklou hlavou a podle přivolané lékařky měla vnitrolební krvácení,“ dodal s tím, že byla nařízena zdravotní pitva.

„Důvody a příčiny pádu z výšky do koryta řeky doposud nejsou přesně známy, s největší pravděpodobností se jedná o nešťastnou událost. Cizí zavinění na pádu ženy do řeky nebylo zjištěno,“ poukázal Černohorský. Policisté případ nadále šetří, případní svědci se mají ozvat na bezplatnou linku tísňového volání Policie České republiky 158.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám