Hlavní obsah

Žena převážela pervitin v plenkách pro své dítě

Právo, vor

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Cheb

Téměř kilogram pervitinu v hodnotě bezmála tři čtvrtě miliónu korun převážela v pondělí v Chebu matka dvouměsíčního dítěte v sáčku mezi dětskými plenami. Ve středu o tom informovali celníci.

Foto: Celní správa

Pes na vyhledávání drog v akci.

Článek

“Vzhledem k neobvyklému chování řidičky, které zvýšilo podezření celníků, byl ke kontrole vozidla přivolán kynolog se psem vycvičeným na vyhledávání drog,” uvedla zástupkyně mluvčí Celní správy pro Karlovarský kraj Lenka Havelková s tím, že ženu s jejím dvouměsíčním dítětem v autě celníci zastavili při běžné kontrole.

Foto: Celní správa

Zadržený pervitin v pytlíku mezi plenkami.

Podle informací Práva byla řidička při kontrole nervózní a na celníky pokřikovala. “Podezření celníků se potvrdilo nálezem bílé krystalické látky v sáčku mezi dětskými plenami, další pak v tašce s nákupem potravin. Po provedení testů se ukázalo, že se jedná o pervitin, a to v celkovém množství téměř tři čtvrtě kilogramu,” konstatovala Havelková.

“Hodnota drogy je odhadována na téměř tři čtvrtě miliónu korun,” doplnila zástupkyně mluvčí s tím, že případ byl předán policii k trestnímu prověřování. Policisté ženu obvinili ze zvlášť závažného zločinu nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a jedy.

Matce, která je stíhána na svobodě, hrozí v případě prokázání viny trest odnětí svobody až na deset let.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám