Hlavní obsah

Žena přepadla banku v Pardubicích, následně se sama udala

Právo, ren

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pardubice

Se zahaleným obličejem přepadla v pondělí odpoledne sedmatřicetiletá žena pobočku banky GE Money v Pardubicích. Žena přistoupila k pokladně a pracovnici banky podala lístek s požadavkem vydání peněz a výhrůžkou použití násilí.

Foto: Luděk Fiala, Novinky

Článek

Pokladní požadovanou hotovost vydala a žena v tichosti sbalila peníze do baťohu a z banky odešla. O několik hodin později však čekalo policii velké překvapení. Lupička, po které pátrali, se sama policistům přihlásila a k loupeži přiznala.

Pracovnice za přepážkou podle dostupných informací údajně stihla do peněz vložit kapsli, která bankovky znehodnotila. Policie však tuto verzi zatím nepotvrdila. Personál pobočky zaregistroval přepadení až ve chvíli, kdy za pachatelkou zaklaply dveře. S jak velkou částkou peněz žena z banky odešla nechce policie zveřejnit.

„Žena je v současné době v rukou policistů. Lze předpokládat, že bude obviněna ze spáchání trestného činu loupeže, za což ji v případě prokázání viny hrozí až deset let odnětí svobody,“ uvedla v úterý Právu policejní mluvčí Eva Maturová. Žena si podle policistů chtěla loupeží pomoci v těžké životní situaci. S ohledem k probíhajícímu vyšetřování zatím policie nebude poskytovat žádné další informace.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám