Hlavní obsah

Žena popíjela s kamarádkou, pak se málem utopila

Novinky, kub
Stod

Policista zachránil u obce Stod v okrese Plzeň-jih ženu, která se topila v řece. Podchlazená se držela za větev a volala o pomoc. Do vody spadla nešťastnou náhodou, když se vracela z posezení s kamarádkou.

Foto: Policie ČR

Záchrana tonoucí ženy u obce Stod

Článek

Žena se dostala do potíží ve čtvrtek kolem 3. hodiny v noci v řece Merklínce. Policii přivolala svědkyně, která slyšela z blízké hospody volání o pomoc.

Policisté našli ženu, která se držela za větev v korytu řeky. Sama se nebyla schopna dostat na břeh. Jeden policista z dvoučlenné hlídky bez váhání skočil pro ženu do vody, kde byla zhruba dvoumetrová hloubka,“ popsala zásah mluvčí policie Ivana Jelínková.

Policista podle ní ženu nejdřív zklidnil a pak s ní doplaval ke břehu. „Po ošetření žena policistům uvedla, že do vody spadla nešťastnou náhodou, když se vracela domů od své kamarádky, kde popíjely alkohol,“ upřesnila mluvčí.

Tonoucí strávila ve vodě zhruba třicet minut a podle zdravotníků měla teplotu 33 stupňů, což odpovídá podchlazení. „Policisté ženě naměřili téměř jeden a půl promile alkoholu v dechu, a tudíž za pád do vody mohl pravděpodobně stav podnapilosti,“ dodala Jelínková.

Reklama

Výběr článků

Načítám