Hlavní obsah

Žena na Přerovsku dva dny po sobě bourala, vždy pod vlivem alkoholu

Právo, Miloslav Hradil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Přerov

Šestapadesátiletá řidička auta bourala v pondělí v Přerově. Byla opilá, a tak jí policisté sebrali řidičák. Nic si z toho nedělala, v úterý usedla opilá za volant automobilu opět a znovu havarovala. V obou případech jí policisté naměřili bezmála tři promile alkoholu.

Foto: Policie ČR

Ilustrační foto

Článek

V úterý krátce před půl čtvrtou odpoledne jela žena ve vozidle Peugeot 407 od místní části Přerova Kozlovice směrem na Radslavice. „Na tříramenné křižovatce nezvládla jízdu a vyjela vlevo mimo komunikaci, kde narazila do dopravní značky a pak s vozidlem sjela do příkopu, kde se auto převrátilo na střechu,“ řekla Právu ve středu policejní mluvčí Miluše Zajícová.

Při nehodě podle ní řidička utrpěla zranění a byla převezena na ošetření do přerovské nemocnice. „Policisté zjistili, že žena řídila pod vlivem alkoholu a také bez příslušného řidičského oprávnění, které jí bylo zadrženo předešlého dne po dopravní nehodě. Při ní nabourala do stojícího vozidla na ulici Optiky v Přerově a také řídila pod vlivem alkoholu,“ uvedla mluvčí.

Při první nehodě nadýchala 2,75 promile, při druhé 2,9

Škoda na vozidle byla podle ní po úterní nehodě vyčíslena na 50 000 korun a na poškozené značce 5 000 korun. Vozidlo bylo nepojízdné a bylo odtaženo asistenční službou. Na místě zasahovaly podle mluvčího Hasičského záchranného sboru Olomouckého kraje Zdeňka Hošáka i dvě jednotky hasičů. Profesionálních z Přerova a dobrovolných z Radslavic.

Po úterní nehodě za obcí Kozlovice bylo ženě podle Zajícové dechovou zkouškou naměřeno 2,75 promile alkoholu, předešlého dne pak po nehodě na ulici Optiky v Přerově 2,9 promile.

„Ve věci jsme zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestných činů ohrožení pod vlivem návykové látky a poškození a ohrožení provozu obecně prospěšného zařízení z nedbalosti,“ dodala policejní mluvčí. Ženě hrozí až rok vězení.

Reklama

Výběr článků

Načítám