Hlavní obsah

Žena na Frýdecko-Místecku se zřítila při natírání ze střechy domu

Právo, plk
Frýdek Místek

Ze střechy rodinného domu v Raškovicích na Frýdecko-Místecku spadla v sobotu odpoledne třiapadesátiletá žena. Při pádu z výšky několika metrů si naštěstí poranila pouze ruku.

Foto: HZS Moravskoslezského kraje

Žena se zranila při pádu ze střechy.

Článek

Podle informací moravskoslezských hasičů žena pracovala na střeše, mluvčí záchranářů Lukáš Humpl uvedl, že stála na žebříku a natírala. „Žebřík jí však podjel a spadla,“ dodal.

„Žena nebyla jištěna lanem či jiným způsobem, spadla z výšky maximálně čtyř metrů a dopadla na šikmou střechu dřevěného přístavku, který slouží jako garáž,“ popsal mluvčí hasičů Petr Kůdela s tím, že při příjezdu hasičů byla žena při vědomí a v péči zdravotníků.

„Ti ji ale nedokázali dopravit dolů k sanitce. Hasiči nakonec využili nedaleké okno. Ženu na nosítkách jím opatrně protáhli a snesli po schodech dolů,“ nastínil.

Mluvčí moravskoslezských záchranářů Humpl poukázal, že pacientka utrpěla středně těžké poranění horní končetiny. „Po ošetření byla převezena na spádovou chirurgicko-traumatologickou ambulanci nemocnice ve Frýdku-Místku,“ informoval.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám