Hlavní obsah

Žena na Chebsku venčila loveckého psa, muž ho zastřelil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Cheb

Policie v těchto dnech obvinila 62letého muže, který podle jejího zjištění měl loni na Chebsku bezdůvodně zastřelit loveckého psa. Třicetileté majitelce muž způsobil škodu ve výši 85 tisíc korun.

Foto: Profimedia.cz

Výmarský ohař. Ilustrační foto

Článek

„Dvaašedesátiletý muž měl v polovině minulého roku bezdůvodně a bez zákonného oprávnění usmrtit zastřelením loveckého psa. Toho měla v jedné z částí Františkových Lázní venčit třicetiletá žena z Chebu,“ oznámil ve čtvrtek mluvčí policie Jakub Kopřiva.

Ohaře měla žena podle policie puštěného volně u zahrádkářské kolonie. Muž jej usmrtil jednou ranou z legálně držené zbraně poblíž lesa. Majitelka následně vyčíslila škodu na 85 tisíc korun.

Kriminalisté muže obvinili z trestného činu poškození cizí věci. Ve vězení může strávit až rok.

Kdy může myslivec zastřelit psa
Psa může zastřelit pouze myslivecká stráž v případě, že je zvíře mimo vliv svého doprovodu. Současně se musí nacházet nejméně 200 metrů od nejbližšího obydleného domu, případně jeho plotu a musí pronásledovat zvěř. Myslivec nemůže zastřelit psa loveckého plemene, ovčáckého psa a dále psy služební či slepecké.

Reklama

Výběr článků

Načítám