Hlavní obsah

Žena na Berounsku zachránila souseda z hořícího domu

Novinky, jap

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ve Tmani na Berounsku hořel v úterý odpoledne rodinný dům. Popáleného nájemníka z budovy vytáhla sousedka, která také přivolala hasiče. Škoda byla vyčíslena na 900 tisíc korun.

BEZ KOMENTÁŘE: Požár rodinného domu na BerounskuVideo: Novinky

 
Článek

K požáru došlo v ulici Budovatelů. Hořet začalo ze zatím neznámých příčin ve starším rodinném domě. Podle svědků se ozval také výbuch.

„Jedná se o požár domu v plném rozsahu, kdy podle svědků mělo dojít také k výbuchu. Na místě zasahovaly čtyři jednotky hasičů, kterým se podařilo dostat požár pod kontrolu přibližně po hodině zásahu,” uvedl mluvčí hasičů Jaroslav Gabriel.

Popáleného staršího muže si převzali do své péče záchranáři, kteří ho po ošetření transportovali se středně těžkým zraněním na popáleninové centrum vinohradské nemocnice v Praze.

„Zásah byl veden několika vodními proudy a také pomocí hasicích hřebů (podlouhlý nástavec na hadici - pozn. red.). Místní dobrovolná jednotka zřídila čerpací stanoviště na obecním rybníku," doplnil mluvčí.

Škodu vyčíslil vyšetřovatel na 900 tisíc korun. Plameny dům prakticky celý zničily. Příčinu požáru budou hasiči společně s policisty vyšetřovat.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám