Hlavní obsah

Žena měla v kapsách kameny, z vody ji na laně vytáhl vrtulník

Právo, Novinky, pab, pno

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PLZEŇ
Aktualizováno

Topící se ženu vytáhli záchranáři v pondělí kolem poledne vrtulníkem z přírodního jezírka ve Štěnovicích na Plzeňsku. Lékaři ji na místě ošetřili a byla převezena do nemocnice. Z vody musel ženu vytáhnout vrtulník se záchranářem v podvěsu. Podle svědků měla v kapsách kabátu kameny.

Článek

Jedná se o starší ženu, která chtěla podle dostupných informací spáchat sebevraždu. Svědkem události byla paní s dítětem, která také přivolala pomoc. Podle ní měla žena ve vodě kapsy kabátu napěchované kameny.

Ve vodě se držela kmene stromu. Hasiči se nemohli kvůli obrovským kamenům na příjezdové cestě dostat k vodě se člunem, proto si přivolali na pomoc záchranářský vrtulník.

„První vrtulník letecké záchranné služby identifikoval místo, kde se nachází tonoucí. Protože tento vrtulník neměl možnost vyzvednout tonoucí ženu z lomu, musel být přivolán druhý armádní vrtulník. Ten má na své palubě záchranáře, který pomocí palubního jeřábu vyzvedl tonoucí ženu,“ popsal zásah jeden z pilotů vrtulníku.

Armádní vrtulník při záchranné akci. Foto HZS Plzeňského kraje.

Záchranář na jeřábu ženu zachytil a podařilo se mu ji vytáhnout z vody. „Podchlazenou ji převezli na urgentní příjem nemocnice v Plzni,“ řekla Právu mluvčí plzeňských záchranářů Lenka Ptáčková.

Tělesná teplota ženy při příjmu v nemocnici byla 27 stupňů, což je kritický stav. Podle odhadu lékařů mohla být ve vodě asi třicet minut.

Přírodní jezírko ve Štěnovicích je těžko přístupné, ze všech stran je obklopeno skalami.

Reklama

Výběr článků

Načítám